Na čijoj su strani
39

Pokret Odgovor: Opozicija u RS-u mora otvoreno reći da li je za NATO

Klix.ba
Rukovodstvo pokreta "Odgovor" na sastanku s SDA-ovim ministrom Edinom Ramićem
Rukovodstvo pokreta "Odgovor" na sastanku s SDA-ovim ministrom Edinom Ramićem
Pokret Odgovor poziva opoziciju u entitetu Republika Srpska da prestanu sa "igrama riječi", te slabim pokušajima da izbjegnu teme koje im nameće vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS-a.

"Situacija je vrlo jednostavna. Savez za promjene mora otvoreno reći da li je ili nije za NATO. Jer ako nije za NATO, onda ne vidim koja je razlika između njih i SNSD-a. Da li to treba opet neko da troši resurse i da se svi sad uzdamo u nekakvu promjenu političkog diskursa kada dođe na vlast SDS, a da se onda oni opet sutra ponašaju kao Dodik ili da se vrate na platformu strateških ciljeva iz devedesetih", poručuju iz Odgovora.

"U trenutku kada NSRS donosi rezoluciju o 'vojnoj neutralnosti', SDS mora izaći i reći da su protiv toga i da zagovaraju ulazak u NATO. Pa Srbija je potpisala Individual Partnership Action Plan, u Srbiji se održavaju NATO vježbe. Dosta je politike izolacionizma prostora RS-a koju provodi Milorad Dodik, jer to ne samo da urušava BiH, već urušava šanse građanima koji žive na prostoru ovog bh. entiteta", dodaju iz Odgovora.

"Ako je njihov put Organizacija dogovora o kolektivnoj bezopasnosti, ODKB savez i Moskva, neka nam tako kažu. Samo da znamo političke pozicije, kako ne bi opet neko sutra mijenjao priču, kada dođu na vlast 2018. godine i kada im budu trebale ruke bošnjačkih predstavnika za uspostavljanje većine", zaključuju iz Odgovora.