Potez SDA
15

Pokrenuta procedura za smjenu ministra finansija BPK Nudžeima Džihanića

Piše: E. A.
Nudžeim Džihanić
Nudžeim Džihanić
Povjereništvo KO SDA Goražde donijelo je odluku o pokretanju procedure za smjenu Nudžeima Džihanića, ministra finansija BPK Goražde kojeg je Predsjedništvo ove stranke nedavno isključilo iz svojih redova zbog "narušavanja ugleda" stranke.

"Ja sam upoznao povjereništvo sa odlukom Predsjedništva o tom pitanju, i ona će se sigurno ispoštovati. Naš zadatak je da pokrenemo proceduru za smjenu sa pozicije ministra finansija. Naravno ostavljena je mogućnost Džihaniću da se žali Sudu časti zbog isključenja iz stranke, a što se tiče procedure ona će biti ispoštovana", izjavio je za Klix.ba Mirsad Žuga, predsjednik Povjereništva KO SDA Goražde, nakon što je završena sjednica povjereništva.

Još uvijek nije poznato kada će se održati sjednica Skupštine BPK Goražde na kojoj će Džihanić biti razrješen sa pozicije ministra. Kako saznajemo kolegij je zakazan za utorak, kada će biti poznato, da li će i kada biti održana sjednica na kojoj bi se mogao naći prijedlog o razrješenju Džihanića sa pozicije ministra finansija.