{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuta istraga protiv Ramiza Džaferovića

S
6.2.2010. u 10:27
0
20
Pokrenuta istraga protiv Ramiza Džaferovića
0
Pokrenuta istraga protiv Ramiza Džaferovića
Ramiz Džaferović (Foto: Oslobođenje)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu otvorilo je istragu protiv Ramiza Džaferovića, direktora Razvojne banke Federacije BIH i vlasnika revizorske kuće "Džaferović", koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja, saznaje Oslobođenje.
Pod istragom su i Džaferovićevi bliski saradnici iz Uprave Razvojne banke FBiH i revizorske kuće "Džaferović", među kojima je, prema još nezvaničnim podacima, i njegov nasljednik na direktorskoj poziciji u ovoj revizorskoj kući Nedžad Grcić.

Sarajevska štampa piše da je u okviru istrage već saslušano nekoliko svjedoka, a da će saslušanja i u narednom periodu biti intezivna.

Prema ranijim izvještajima Finansijske policije FBiH, dodjela kredita Razvojne banke FBiH brojnim firmama bila je uslovljena i plaćana angažovanjem revizorske kuće "Džaferović", na čemu je Džaferović veoma dobro profitirao.

Na taj način odobreni su krediti čiji ukupni iznos premašuje desetine miliona KM, pri čemu su Džaferović i Grcić revizorskoj kući "Džaferović", prema nezvaničnim informacijama, omogućili nezakonito sticanje oko 3,3 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: