{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuta istraga protiv Ramiza Džaferovića

S
6.2.2010. u 10:27
0
20
Pokrenuta istraga protiv Ramiza Džaferovića
0
Pokrenuta istraga protiv Ramiza Džaferovića
Ramiz Džaferović (Foto: Oslobođenje)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu otvorilo je istragu protiv Ramiza Džaferovića, direktora Razvojne banke Federacije BIH i vlasnika revizorske kuće "Džaferović", koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja, saznaje Oslobođenje.
Pod istragom su i Džaferovićevi bliski saradnici iz Uprave Razvojne banke FBiH i revizorske kuće "Džaferović", među kojima je, prema još nezvaničnim podacima, i njegov nasljednik na direktorskoj poziciji u ovoj revizorskoj kući Nedžad Grcić.

Sarajevska štampa piše da je u okviru istrage već saslušano nekoliko svjedoka, a da će saslušanja i u narednom periodu biti intezivna.

Prema ranijim izvještajima Finansijske policije FBiH, dodjela kredita Razvojne banke FBiH brojnim firmama bila je uslovljena i plaćana angažovanjem revizorske kuće "Džaferović", na čemu je Džaferović veoma dobro profitirao.

Na taj način odobreni su krediti čiji ukupni iznos premašuje desetine miliona KM, pri čemu su Džaferović i Grcić revizorskoj kući "Džaferović", prema nezvaničnim informacijama, omogućili nezakonito sticanje oko 3,3 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: