{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenut humanitarni broj za pomoć Gazi

S
28.7.2010. u 13:42
0
1
Pokrenut humanitarni broj za pomoć Gazi
0
Pokrenut humanitarni broj za pomoć Gazi
Humanitarna organizacija "Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus" sa sjedištem u Doboj-Istoku, pokrenula je humanitarni telefonski broj za prikupljanje sredstava za akciju "Ja i BiH za Gazu". Pozivom na 090 292 048 možete podržati ovu akciju s tri KM.
Volonteri ove organizacije su još u januaru 2009, nakon napada izraelske vojske na pojas Gaze, odlučili dići svoj glas protiv blokade Gaze, te organizirati prikupljanje humanitarne pomoći za ugroženo stanovništvo.

Od tada je "MFS - Emmaus" uložila sve napore da tu pomoć dostavi ljudima kojima je namijenjena. Predstavnici organizacije su mnogo puta pokušali ući u pojas Gaze, što su konačno uspjeli u augustu prošle godine, kad su dobili zvanično odobrenje za registraciju njihovog ureda u Distriktu Er-Rimal u Gazi.

Početkom ove godine stupili su u kontakt sa turskom organizacijom IHH, te u maju poslali humanitarnu pomoć za stanovništvo Gaze u sklopu humanitarne flotile, brodom "Mavi Marmara".

Načinili su i plan rada koji ima za cilj nastavak organiziranja prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći za ugroženo stanovništvo Gaze, te razvijanje projekata sa lokalnim organizacijama u Gazi, čije će aktivnosti biti usmjerene na zaštitu prava žena i djece, saopćeno je iz ove organizacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: