{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokazati razumijevanje za objektivno odsustvo sa posla

S
6.2.2012. u 13:19
0
2
Pokazati razumijevanje za objektivno odsustvo sa posla
0
Pokazati razumijevanje za objektivno odsustvo sa posla
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Federalno Ministarstvo rada i socijalne politike dalo je preporuku poslodavcima u Federaciji BiH /FBiH/ da u vremenu dok je na snazi odluka o proglašenju prirodne i druge nesreće iskažu razumijevanje za opravdanost odsustva s posla radnika koji su objektivno spriječeni da dođu na posao.
Spriječenost dolaska na posao može se opravdati nedostatkom sigurnog prevoza, kao i u slučajevima gdje nisu osigurani adekvatni uslovi za rad (električna energija i grijanje), te se preporučuje da se proces rada organizuje u skladu sa mogućnostima koje su uslovljene vanrednim okolnostima.

Poslodavci su dužni obezbijediti minimum procesa rada, saopšteno je iz federalnog Ministarstva rada i socijalne politike.

U svim ostalim slučajevima potrebno je poštovati Odluku Vlade FBiH o proglašenju stanja prirodne nesreće u kojoj se kaže da se sva federalna ministarstva, uprave i upravne organizacije, pravni subjekti i druge institucije stave na raspolaganje Federalnom štabu Civilne zaštite, te da nadležni kantonalni i opštinski štabovi Civilne zaštite takođe stave na raspolaganje sve resurse koji će se, prema planovima zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, koristiti na ugroženim područjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: