KJKP RAD Sarajevo
33

Pojedinci sa "viškom energije" izvlače kontejnere i ostavljaju ih na saobraćajnicama

T. K.
Facebook: KJKP RAD Sarajevo
Facebook: KJKP RAD Sarajevo
Nepoznate osobe u Općini Vogošća su izvukle kontejner iz već utvrđenog mjesta i ostavile ga na sobraćajnici, u naselju Rosulje.

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća RAD (KJKP RAD) su naveli da je na njihovu adresu stigla fotografija kontejnera koji stoji na cesti.

"Na našu adresu stigla je fotografija od naših sugrađana iz naselja Rosulje, gdje pojedinci sa viškom energije svoju neodgovornost ispoljavaju tako što kontejnere iz niša izvlače i ostavljaju na saobraćajnicama. Obaviještene su kolege u Radnoj Jedinici Vogošća i u toku dana dežurne ekipe su vratile kontejner na njegovo mjesto. Molimo sve one koji imaju informacije o osobama koje su učinile ovo da prijave porukom na našu adresu ili na Eko telefon 033 66 00 00", poručili su iz KJKP RAD.

Zakon o komunalnoj čistoći definiše obaveze građana, javnih komunalnih preduzeća i drugih pravnih lica vezane za održavanje javno-prometnih površina. Eko redari će u skladu sa ovlaštenjima sačinjavati službene zabilješke i predavati Kantonalnoj Komunalnoj Inspekciji na izricanje kazni.