{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pojačane aktivnosti zbog eventualnih nemira nakon proglašenja nezavisnog Kosova

F
11.2.2008. u 16:26
0
0
Pojačane aktivnosti zbog eventualnih nemira nakon proglašenja nezavisnog Kosova
0
Pojačane aktivnosti zbog eventualnih nemira nakon proglašenja nezavisnog Kosova
Foto: AFP
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a spremno je da osigura sigurnost u slučaju nemira ili nekih drugih reakcija i u Republici Srpskoj u momentu kada dođe do proglašenja nezavisnosti Kosova, saopćio je danas direktor policije RS-a Uroš Pena.
On je potvrdio da je i na današnjoj sjednici proširenog Kolegija MUP-a RS-a razgovarano o mogućoj situaciji koja bi mogla uslijediti i u RS-u nakon proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Svjesni smo da može doći do određenih reakcija i u RS-u i da će do njih sigurno doći", rekao je Pena na pres-konferenciji i precizirao da je dogovoreno da svi centri javnih sigurnosti naprave akcioni plan pojačane aktivnosti policije s identifikacijom osoba koje bi mogle izazvati reagiranje u RS-u, zatim plan pojačanih kontrola u oblasti saobraćaja, legitimiranja i drugo.

Na proširenoj sjednici Kolegija MUP-a RS-a danas je ocijenjeno da je stanje sigurnosti u RS-u u prošloj godini bilo zadovoljavajuće, što ne znači da nema otvorenih pitanja i problema, i obaveza je policije da rješava ta pitanja, kazao je entitetski ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: