{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pojačana kontrola međunarodnog cestovnog prijevoza putnika

F
10.5.2012. u 16:09
0
0
Pojačana kontrola međunarodnog cestovnog prijevoza putnika
0
Pojačana kontrola međunarodnog cestovnog prijevoza putnika
Foto: Arhiv
Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, zajedno s inspekcijskim tijelima i organima unutarnjih poslova entiteta i Brčko Distrikta BiH te tijelima granične policije, pokrenulo je akciju suzbijanja nelegalnog prijevoza, a zbog učestale pojave obavljanja međunarodnog cestovnog prijevoza putnika od domaćih i stranih fizičkih i pravnih subjekata bez posjedovanja odgovarajućeg odobrenja.
Pojačana kontrola međunarodnog prijevoza obavljat će se od 10. maja do 10. augusta, dok će se redovne kontrole nastaviti do zaustavljanja i rješavanja ovog, trenutno, najvećeg problema u oblasti međunarodnog cestovnog prijevoza putnika, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

U skladu sa Zakonom o međunarodnom i međuentitetskom prijevozu za obavljanje prijevoza putnika u međunarodnom prometu, prijevoznik mora posjedovati propisana odobrenja, kako za vozilo, tako i za vozače koji obavljaju prijevoz.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH obavještava sve putnike, u slučaju da se prevoze sredstvima koja nemaju odgovarajuća odobrenja, da može doći do dužih čekanja na graničnim prijelazima, kao i do obustave prijevoza.

Putnik koji se prevozi, kako se ističe, mora dobiti od prijevoznika važeću kartu za prijevoz, odnosno račun za prijevozne usluge.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH preporučuje svim putnicima u međunarodnom prijevozu da se uvjere u legalnost usluge koju koriste te da, prilikom putovanja, za cijelo putovanje, posjeduju važeću kartu koju izdaje izvršilac usluge prijevoza.

Karta za prijevoz je ugovor između putnika i prijevoznika o pravima i obavezama u prijevozu i samo putnik koji koristi legalan oblik prijevoza je osiguran i zaštićen putnik, naglašeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH, kaže se u saopćenju iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: