{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžić obećao prekid diskriminacije domaćih prijevoznika

F
17.4.2012. u 16:09
0
1
Hadžić obećao prekid diskriminacije domaćih prijevoznika
0
Hadžić obećao prekid diskriminacije domaćih prijevoznika
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, sa saradnicima, danas je u Sarajevu s predstavnicima Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) i udruženja prijevoznika putnika i robe razgovarao o problemima u toj oblasti.
Razgovarano je o Zakonu o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu te dogovoreno da do 14. maja predstavnici VTKBiH i udruženja prijevoznika Ministarstvu dostave usaglašene izmjene i dopune postojećeg ili tekst novog zakona kojim bi bila regulirana ta oblast.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o pravilnicima o međunarodnom i međuentitetskom usklađivanju redova vožnje te o licenciranju.

Kako stoji u saopćenju iz Vijeća ministara, dogovoreni su konkretni rokovi i mjere koje trebaju biti preduzete u okviru Ministarstva i VTKBiH, odnosno udruženja prijevoznika, kako bi bila poboljšana regulativa u tim segmentima.

Predstavnici VTKBiH i udruženja prijevoznika ukazali su na problem nelegalnog prijevoza te je zaključeno da 24. aprila Ministarstvo organizira sastanak na koji će biti pozvani predstavnici Granične policije BiH i nadležnih inspekcija da bi bile razmotrene konkretne mjere za suzbijanje nelegalnog prijevoza.

Tokom susreta, između ostalog, bilo je riječi i o politici oporezivanja prijevoznika u Bosni i Hercegovini.

Ministar Hadžić je kazao da će Ministarstvo komunikacija i prometa do kraja ove sedmice Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Upravi za indirektno oporezivanje uputiti inicijativu da iznađu rješenje kojim bi bila prekinuta diskriminacija domaćih prijevoznika u odnosu na strane, odnosno to pitanje bilo riješeno na bazi reciprociteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: