{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžić obećao prekid diskriminacije domaćih prijevoznika

F
17.4.2012. u 16:09
0
1
Hadžić obećao prekid diskriminacije domaćih prijevoznika
0
Hadžić obećao prekid diskriminacije domaćih prijevoznika
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, sa saradnicima, danas je u Sarajevu s predstavnicima Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) i udruženja prijevoznika putnika i robe razgovarao o problemima u toj oblasti.
Razgovarano je o Zakonu o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu te dogovoreno da do 14. maja predstavnici VTKBiH i udruženja prijevoznika Ministarstvu dostave usaglašene izmjene i dopune postojećeg ili tekst novog zakona kojim bi bila regulirana ta oblast.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o pravilnicima o međunarodnom i međuentitetskom usklađivanju redova vožnje te o licenciranju.

Kako stoji u saopćenju iz Vijeća ministara, dogovoreni su konkretni rokovi i mjere koje trebaju biti preduzete u okviru Ministarstva i VTKBiH, odnosno udruženja prijevoznika, kako bi bila poboljšana regulativa u tim segmentima.

Predstavnici VTKBiH i udruženja prijevoznika ukazali su na problem nelegalnog prijevoza te je zaključeno da 24. aprila Ministarstvo organizira sastanak na koji će biti pozvani predstavnici Granične policije BiH i nadležnih inspekcija da bi bile razmotrene konkretne mjere za suzbijanje nelegalnog prijevoza.

Tokom susreta, između ostalog, bilo je riječi i o politici oporezivanja prijevoznika u Bosni i Hercegovini.

Ministar Hadžić je kazao da će Ministarstvo komunikacija i prometa do kraja ove sedmice Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Upravi za indirektno oporezivanje uputiti inicijativu da iznađu rješenje kojim bi bila prekinuta diskriminacija domaćih prijevoznika u odnosu na strane, odnosno to pitanje bilo riješeno na bazi reciprociteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: