{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijevoznike u RS-u "guši" visoka cijena nafte

F
FENA
2.4.2012. u 16:37
0
0
Prijevoznike u RS-u "guši" visoka cijena nafte
0
Prijevoznike u RS-u "guši" visoka cijena nafte
Visoka cijena naftnih derivata, suočavanje s problemom nelegalnog prijevoza, visoka stopa doprinosa na lična primanja, kao i druga pitanja koja su uzrokovana ekonomskom krizom, a koja negativno utiču na poslovanje prijevoznika u javnom saobraćaju u RS-u bile su teme o kojima se danas razgovaralo u resornom ministarstvu entitetske vlade.
Ministar Nedeljko Čubrilović je rekao da je resor saobraćaja i veza RS- aktivno radio na stvaranju zakonskih pretpostavki da bi se suzbio nelegalan prijevoz putnika, te da je potrebno ostvariti efikasniju koordinaciju kontrolnih organa RS-a i lokalnih zajednica na suzbijanju takvih pojava.

Podsjetio je i da njegov resor učestvuje na promociji javnog prijevoza, kao i u vođenju medijske kampanje „Stop nelegalnom prijevozu“.

Zaključeno je da Ministarstvo saobraćaja i veza informira Vladu RS-a s problemima koje imaju predstavnici privrednih društava koja se bave prijevozom putnika te da se predlože mjere koje će stvoriti povoljniji ambijent za bavljenje ovom djelatnošću.

Uime Privredne komore i predstavnika privrednih društava koja se bave prijevozom putnika, na sastanku su učestvovali: sekretar Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore Ranko Babić; te direktori „Autoprevoza“, Banja Luka Dragoslav Mihajlović, „Drinatransa“ Zvornik Ljubiša Stjepanović, „Centrotransa“ Istočno Sarajevo Momčilo Sladoja i direktor „Ubla tursa“ Milan Grubač.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: