{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pohod "Molitva za domovinu" na Bobovcu okupio veliki broj vjernika, uključujući i javne ličnosti

21.10.2017. u 12:47
1.471
396
Pohod "Molitva za domovinu" na Bobovcu okupio veliki broj vjernika, uključujući i javne ličnosti
1.471
Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog staba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč i vojni biskup mons. dr. Tomo Vukšić, danas su predvodili katolike pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na četrnaestom vojnom molitvenom pohodu "Molitva za Domovinu" na Bobovcu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na nekadašnjem sjedištu srednjovjekovnih bosanskih vladara, uz dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić, hodočastio je velik broj vjernika iz okolnih i udaljenih župa, uz prisustvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića i predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Pored katolika pripadnika MO i OS BiH te policijskih i sigurnosnih službi na svim entitetskim i državnim nivoima, u molitvenom pohodu su sudjelovali i predstavnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, kao i pripadnici međunarodnih vojnih snaga stacioniranih u Bosni i Hercegovini koje je predvodio zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Anton Waldner.

Misno slavlje na Bobovcu, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem, vojnim biskupom u Bosni i Hercegovini i mons. Jurom Bogdanom, vojnim biskupom u Republici Hrvatskoj.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače, 25. oktobar 1478. godine, s ciljem ujedinjenja u molitvi za lične potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive. Ovogodišnji pohod bio je šesnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije, a istovremeno i četrnaesto vojno hodočašće na Bobovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: