BiH
362

Pogledajte snimak hapšenja dilera u Sarajevu

Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru akcije kodnog naziva "Glečer“ na području Sarajeva uhapsili četiri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i zaplijenili oko 6 kg opojne droge.

U okviru ove akcije do sada je zaplijenjeno oko 5 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "skunk“ i oko 1 kg praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "speed“.

Foto: SIPA
Foto: SIPA

U toku su pretresi objekata na više lokacija na području Sarajeva s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

Kako je danas izgledalo hapšenje dilera na jednoj od lokacija, možete vidjeti u video prilogu.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Kantonalnog Suda i Tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Foto: SIPA
Foto: SIPA

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predate nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.