Rukuju se rukuju
51

Pogledajte kako je izgledao sinoćnji susret Cvijanović i Schmidta: Rukovanje i kratki razgovor

S. H.
Na božićnom prijemu kojeg je u zgradi državnog parlamenta sinoć organizirala predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto, okupio se veliki broj zvanica.

Međutim ono što je privuklo pažnju medija jeste susret članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović (SNSD) i visokog predstavnika međunarodne zajednice Christana Schmidta.

Opće je poznato da politički predstavnici SNSD-a od dolaska Schmidta na funkciju u BiH odbijaju priznati njegov legitimitet pa samim time se i susresti s njim na nekom zvaničnom sastanku.

Međutim, nekada ne mogu izbjeći neformalne susrete pa se naknadno pravdaju kako su ignorisali Schmidta ili su mu poručili da ga ne priznaju.

Tokom sinoćnjeg prijema na videu je vidljivo da je Schmidt prišao Cvijanović i kurtoazno se pozdravio s njom uz razmjenu nekoliko rečenica. Cvijanović se naknadno pravdala da je Schmidt iskoristio situaciju.

Uz članicu Predsjedništva BiH bila je i Sanja Vulić (SNSD), zastupnica u državnom parlamentu, na čijem se govoru tijela jasno vidjelo da nije željela susret sa Schmidtom jer se odbila čak i rukovati.