Komentari (119)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepa '36 bilo je puno manje papaka po Sarajevu...
Ovo je Sarajevo bez papaka, kad je ovaj grad ličio na grad, eto vam i SCC, BBI i Alta samo nam vratite ovaj grad stoko seljačka. Mrš!
Zgodna prilika za zahvaliti se pokojnom Juraju Najdhartu, da njega nije bilo ne bi danas bilo ni Baščaršije jer su je genijalni titini četnici imali plan sravniti sa zemljom.
kako je izgledao? Bezveze, ali u svakom slučaju bolje nego danas xd
a i preimenovat ce hotel u Hotel Teheran, samo da se zna to nitko ne spominje
(t)ko li ti je to rekao
Sta su komunisti sve izgradili bolnice skole poste fakultete radnicke stanove ovi nasi nisu u stanju da to okrece 20 godina im treba da jedan hotel u centru grada renoviraju a donacija je stiglo da se 5 bosni obnovi iz temelja
BOSNIA IS SERBIA
srbija je samo jedna od Bosanskih drzava !
dodjoj i vidjeh:-)
Urbicid u Sarajevu je već uveliko prisutan i samo se pojedinci pokrivaju pričom kako su bivši sistemi uništili mnoge istorijski vrijedne objekte,a ko biva oni ih sad vraćaju u prvobitno stanje. Prvo su nas rušili međedi sa brda,a sad nam grad ruše i međedi iz gradske, kantonalne i općinskih vlasti. ŠTA JE SA OLOMANKOM, HASTAHANOM, ZGRADOM KOD KATEDRALE, STAROM EL.CENTRALOM KRAJ MILJACKE MEĐEDI ?????????
Bit će i to polako, ne može sve odjednom :) Koliko znam u većini tih preostalih slučajeva su problem imovinsko-pravni odnosi. Kad se to rješi investitori će se naći, to nije problem kad su lokacije dobre. Ono što vlasti treba da urade je da zaštite zgrade koje imaju arhitektonsku i kulturološku vrjednost tako da ne dobivamo "staklenke" tamo gdje im nije mjesto. Sa hotelom Zagreb je bilo lakše jer je vlasništvo 1/1, iako se dugo čekalo da se proglasi nacionalnim spomenikom ipak je dobro odrađenu i super je što će se taj objekat napokon obnoviti i vratiti u prvobitno stanje.
iskreno, malo kakite. zgrada nije toliko posebna koliko vas placaju restauratori da reklamirate, sluzeci se nostalgicnom supljom. kocka i to je to. plus, prije je hotel bio na lijepom mjestu a sad pored one strasne kite od sarajevo city centra koji izgleda kao predvorje samog pakla.
Tebi mora da je Sarajka još uvijek najljepša zgrada na svijetu? p.s. znate li vi titoidi išta u drugo u životu osim srat srat i samo srat?
reko rezervni Baja Covic da ce raspisati referendum o odcjepljenju HB posto ste srusili Zagreb
@džafer zna se ko ga je rušio :) znaju to hrvati
hahaha ako se sad osvete pa ponovo sruse stari most u mostaru stacemo onda
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
te 1936 sarajevo je bilo naj urbaniji grad na balkanu. danas je nažalost pri dnu. šta rat napravi od grada... :(
Ne možamo rat kriviti, nego ljude koji su vodili rat.
Za nadati se da će se izgraditi iznova, samo da nije neka muljaža u pitanju, pa nikne kakav mini tržni centar. Uzgrad, kada je hotel preoblikovan iz klasičnog stila u modernu, dodan mu je još jedan sprat.
Totalno bezlicno, ako već neko hoće da ponovo gradi onda neka uradi i one dekoracije u AU stilu, pa makar i one kupovne od stiropora ako je skupo radit kamene.
http://oi62.tinypic.com/a1h407.jpg Najljepši je bio u prvobitnom obliku. Šteta što je zaštićen ovaj moderna stil ne AU stil. Mada su i zgrade u moderna stilu dio arhitektonske baštine Sarajeva i ne treba ih se odricati...ipak nadam se da makar ovaj sat neće vraćati :D