Smiješak Sarajeva u Domu mladih
0

Pogledajte kako Ivica Osim priča anegdote

Piše: A. Karadža
U amfiteatru Doma mladih sinoć je održana zanimljiva, šaljiva manifestacija Smiješak Sarajeva na kojoj su poznate ličnosti, između ostalih i legendarni Ivica Osim, pričale viceve, anegdote i aforizme povodom obilježavanja Dana Sarajeva.

Smiješak Sarajeva je ustvari smiješak Sarajevu, odnosno smiješak iz Sarajeva, susret poklonika smijeha, upriličen uz Dan oslobođenja Grada, kao poklon gradu i građanima, izraz duha, duhovitosti i vedrine, bunta čak i otpora.

Manifestacija je ujedno bila i poklon Sarajeva prijateljskom narodu Japana.

"Japanci su u nevolji, kad smo mi bili u nevolji pomagali su nam. Ovo je izraz naših prijatelja, zahvalnosti, podrške i želja da im se osmijeh vrati na lica. Sad im nije do smijeha, ali neka bude. Da zrače ljepotom i zadovoljstvom, a ne da budu ozračeni nuklearkom", rekao je voditelj Smiješka Sarajeva, humorista Momčilo Momo Dragičević.

Nesvakidašnjem događaju je, nažalost, prisustvovalo tek 15-ak gledatelja, koji su imali priliku uživati u šalama Ivice Osima, Zlatana Hrelja, Mirze Ibrahimpašića, Rasima Jakubovića, Džemala Raljevića i Mome Dragičevića.