Dan policije
2.4k

Pogledajte defile policajaca Federacije BiH u Sarajevu: Oklopna vozila, helikopter, specijalci...

B. R.
Defile Federalne uprave policije u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)
Defile Federalne uprave policije u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevom su danas prodefilovali pripadnici Federalne uprave policije (FUP) i time su obilježili Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Defile se kretao od Policijske akademije Vraca do centra grada, a potom je okončan u naselju Dolac Malta. Dio defilea bila su oklopna i druga vozila FUP-a, kao i policijski helikopter.

Gradom su se tako provozali pripadnici Sektora uniformisane policije, Specijalne policijske jedinice zajedno s psima, pripadnici Sektora za podršku i drugi timovi Federalne uprave policije.

Inspektor FUP-a Nermin Šehović je kazao da se trude biti korektor stanja, ali da situacija nije toliko loša, odnosno da "možemo biti zadovoljni stanjem sigurnosti".

Kako su ranije saopćili iz FUP-a, na ovaj način žele javnosti predstaviti dio svojih snaga koje se koriste za održavanje sigurnosti. Znatiželjni prolaznici su iskoristili ovu priliku da fotografišu defile i pozdrave pripadnike FUP-a.

"Ovo je izuzetno važan dan u kojem ćemo po ko zna koji put pokazati naše zajedništvo, jer je temeljna svrha postojanja FUP-a upravo zaštita i sigurnost svakog građanina u Bosni i Hercegovini", poručili su iz ove policijske agencije.

Povodom Dana policije u FBiH bit će priređena i svečanost.