|

Podžić: Potrebno je doraditi sve sporazume SIPA-e s policijskim agencijama

Podžić: Potrebno je doraditi sve sporazume SIPA-e s policijskim agencijama
0
Piše: Er. M.
15.12.2015. u 16:56
13
komentara
0

dijeljenja
Podžić: Potrebno je doraditi sve sporazume SIPA-e s policijskim agencijama Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić kazao je novinarima nakon sjednice da je povod za sjednicu bio alarmantni zapisnik Narodne skupštine RS-a.
Podžić je kazao da je bio posebno zabrinut zbog toga što je u izvještaju Narodne skupštine RS pisalo da da će ulazak SIPA-inih pripadnika zaustaviti oružjem.

"Cilj je da spriječimo eventualne incidente koji bi se mogli dogoditi. Nakon današnjeg izvještaja vidjeli smo da se u stvarnosti desilo jedno i da su i SIPA i MUP RS uradili sve po zakonu, dok je u javnosti to predstavljeno drugačije. Ko, zašto i zbog čega, ne bih ulazio u to", rekao je Podžić.

Podžić je istakao da je SIPA radila po naredbi Suda BiH i zahtjevu Tužilaštva BiH, te dodao da će izvještaj SIPA-e biti dostavljen i parlamentarcima u oba doma Parlamenta BiH.

Na pitanje kako komentariše dorađivanje sporazuma SIPA-e i MUP-a RS, Podžić je kazao da SIPA ima 19 zaključenih sporazuma s policijskim agencijama u BiH i da smatra kako je potrebno doraditi ne jedan, nego svih 19 sporazuma.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...