Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vala jedan od prijoritetnih problema u državi nam je pravosudni sistem... naravno, sve je korumpirano, od vrha do dna, treba raditi na tome... podržavam ovo...
treba treba, ovo zaista treba... ako nam pravosudni sistem nije kako treba onda nek' ide sve do vraga ;)
K?
nije bitna plaća, več rezultati rada, naročito tužiteja, a nakon onih oslobađajučih presuda za ratne zločine i sl., 100 km je previše
Bitno je da sudije imaju velike plate, jer se tim smanjuje mogucnost potplacivanja istih, takvom se idejom uspjesne zemlje vode...
Stoji da su sudije dobro placene u uspjesnim zemljama ali te zemlje kod izbora sudija se vode idejom da za sudiju izaberu prije svega osobu sa integritetom, znanjem i iskustvom. Posten i castan covjek ce raditi za 200 maraka isto kao i za 20.000 maraka.
Slažem se, jako je bitno da su sud i tužiteljstvo neovisni i da ne postoji mogućnost korupcije kod njih...
Boze dragi,pa koje su to cifre,dok pojedini ljudi nemaju sta da jedu drugi uzimaju plate koje su enormno velike.mislim da mi trebamo jednu veliku sistematizaciju svih radnih mjesta i placa u nasoj drzavi,jer kod nas je bas doslo vrijeme ili si bos ili si hadzija.
Red je vise da se jednom zauvijek odrede plate svakom po osnovu odgovornosti i tezine posla koji obavlja i da se ne desi da cistacica u telekomu ima vecu platu nego inzinjer masinstva negdje drugo.
"Prema predloženom zakonu, osnovne plaće sudija i tužilaca u BiH iznose 3.800 KM, predsjednika Suda i glavnog tužioca BiH 4.400 KM, ? šefova odsjeka 4.000 K?. Osnovna plaća stručnog osoblja kreće se između 1.200 KM i 1.800 K?, ? plaća direktora Sekretarijata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH iznosi 3.800 K?." kakvi su vam ovo upitnici u tekstu, svega vam?
Bezbeli je to pocetna placae sada dodatak na ovo, dodatak na ono, sjednice, mozda koji dinar sa strane i tako to. Ne kontam sta bi moglo drugo biti!
Velike cifre !!