{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podržane izmjene Zakona o plaćama i naknadama

F
21.6.2012. u 17:24
0
1
Podržane izmjene Zakona o plaćama i naknadama
0
Podržane izmjene Zakona o plaćama i naknadama
PS BiH
Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas je na sjednici u Sarajevu, sa prihvaćenim amandmanima, podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji institucija BiH, čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH.

Također, usvojen je zaključak koji će biti upućen Domu naroda na usvajanje, a u kojem se traži od predlagača zakona da, u saradnji s Uredom za reviziju institucija BiH i Komisijom za finansije i budžet Doma naroda, predloži amandmane kojima će stručno, terminološki i pravno-tehnički unaprijediti tekst predloženih izmjena i dopuna Zakona o reviziji institucija BiH, radi jačanja odgovornosti u pogledu trošenja javnog novca, uvažavajući odredbe postojećeg zakona.

Članovi Komisije su podržali i načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, čiji su predlagači izaslanici Borjana Krišto, Halid Genjac i Dragutin Rodić, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: