{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Podržane izmjene zakona o carinskoj tarifi BiH

F
FENA
26.1.2010. u 17:30
0
0
Podržane izmjene zakona o carinskoj tarifi BiH
0
Podržane izmjene zakona o carinskoj tarifi BiH
Foto: Sarajevo-x.com
Povjerenstvo za vanjsku trgovinu i carine Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržalo je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj tarifi Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH, saopćeno je iz PSBiH.
Također, u okviru predloženog zakona, usvojen je amandman zastupnika Momčila Novakovića, koji postaje njegov sastavni dio.

Povjerenstvo je podržalo Prijedlog zakona o zaštiti novih sorti bilja u Bosni i Hercegovini, predložen od Vijeća ministara BiH.

Na sjednici je razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini, predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Članovi Povjerenstva su odlučili da se odgodi izjašnjavanje, dok nadležne institucije ne dostave dodatna objašnjenja u svezi s predloženim amandmanom zastupnika Šemsudina Mehmedovića.

Podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH predlagatelja Vijeće ministara BiH.

Usvojeno je Izvješće o radu Povjerenstva za vanjsku trgovinu i carine Zastupničkog doma za 2009. godinu.

Članovi su se upoznali o Prijedlogu mjera za poboljšanje uvjeta za poslovanje u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji, koje su predložene od Vijeća ministara BiH, a tiču se realizacije zaključaka sa 61. sjednice Zastupničkog doma i 37. sjednice Doma naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: