BiH
2

Podržane izmjene Zakona o agenciji za prevenciju korupcije

SRNA
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma parlamenta BiH podržala je, sa usvojenim amandmanima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, čiji su predlagači poslanici Dušanka Majkić, Beriz Belkić i Niko Lozančić.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je Komisija razmatrala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH i usvojila zaključak da se sačeka sa daljim procedurama dok entiteti i distrikt Brčko ne usvoje izmjene koje su kompatibilne sa predloženim izmjenama zakona.

Usvojen je zaključak da se nakon održavanja javne rasprave okonča postupak u vezi sa Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2012. godinu, kao i zaključak da u drugoj polovini maja bude organizovana javna rasprava o visokom obrazovanju, čiji će moderatori biti poslanici Nermina Zaimović-Uzunović i Petar Kunić.

Usvojen je zaključak da se prijedlog teksta izmjena i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma u vezi sa institutom autentičnog tumačenja i postupkom utvrđivanja prečišćenog teksta zakona uputi Zajedničkoj komisiji za izradu prijedloga izmjena i dopuna Poslovnika oba doma.