Doma naroda PSBiH
0

Podržan Prijedlog zakona o policijskim službenicima

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici podržao Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima BiH.

Izmjenom Zakona period zapošljavanja policijskih službenika u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela produžava se za dvije godine, odnosno, rok se s 31. decembra 2010. godine pomjera na 31. decembar 2012. godine.

Delegati su usvojili i izvještaje Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH za 2010. godinu, uz zaključke koje je predložila nadležna parlamentarna komisija.

Na prijedlog predsjednika Kluba delegata srpskog naroda Staše Košarca, Dom naroda usvojio je i zaključak kojim se obavezuje Vijeće ministara BiH da izvrši analizu strukture i vrste primjedbi Ureda za reviziju institucija i napravi plan i program mjera koji će dostaviti Domu, a koji će otkloniti zakonske i podzakonske barijere u efikasnoj kontroli, čime bi izbjegli sve negativne posljedice za transparentno i zakonito trošenje finansijskih sredstava institucija BiH.