Usvojene izmjene zakona o policijskim službenicima

S
SRNA
10.11.2011. u 17:10
0
0
Usvojene izmjene zakona o policijskim službenicima
0
Usvojene izmjene zakona o policijskim službenicima
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je na današnjoj sjednici u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima BiH.
Ovim zakonskim izmjenama produžava se krajnji rok u kojem će biti omogućeno zapošljavanje pripadnika policije putem javnih konkursa u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH sa 31. decembra 2010. na 31. decembar 2012. godine.

Poslanici su u prvom čitanju dali podršku i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH.

Predstavnički dom usvojio je negativni Izvještaj Komisije za saobraćaj i komunikacije, čime je uskraćena podrška Prijedlogu zakonu o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu.

Prijedlog zakona o sprečavanju dopinga u sportu u BiH, u drugom čitanju nije dobio podršku Doma, kao ni Prijedlog okvirnog zakona o uspostavljanju zbirnog zajedničkog registra nevladinih organizacija u BiH, u prvom čitanju, koji je zbog nedostatka entitske većine upućen Kolegijumu doma na dodatno usaglašavanje.

Dom je danas prihvatio odluku o učešću grupe instruktora Oružanih snaga BiH u operaciji Snaga međunarodne bezbjednosne pomoći (ISAF) u Afganistanu, u trajanju od jedne godine, i to u dvije smjene po šest mjeseci.

Predstavnički dom usvojio je Izvještaj o aktivnostima na projektu autoput na Koridoru VC i plan narednih aktivnosti, uz zaključke nadležne komisije. Usvojeni su i izvještaj o realizovanim dozvolama za promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene za 2008. godinu i izvještaj o izdatim dozvolama za promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene za 2009. godinu.

Informacija o rješavanju viška naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH, Ministarstva odbrane BiH, nije primljena k znanju zbog protivljenja poslanika iz RS, dok je informacija o stanju bezbjednosti u BiH u 2010. godini, takođe zbog nedovoljne podrške poslanika iz RS upućena na dodatno usaglašavanje Kolegijumu doma.

Naredna sjednica Predstavničkog doma zakazana je za 24. novembar.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: