{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o OSA-i BiH

F
4.12.2008. u 14:45
0
0
Podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o OSA-i BiH
0
Podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o OSA-i BiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je danas podržao principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH.
Predloženi zakon predviđa da se brišu odredbe kojima je regulirana obaveza sigurnosnih provjera članova Zajedničke komisije.

Delegati su podržali i principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka.

Predloženim izmjenama i dopunama predviđa se da poslanici u Predstavničkom domu i delegati u Domu naroda PSBiH u obavljanju svojih dužnosti imaju pristup tajnim podacima svih stepena tajnosti bez sigurnosnih provjera.

Ukidanjem sigurnosne provjere delegati i poslanici imali bi pristup isključivo samo onim podacima potrebnim za obavljanje njihovih dužnosti u skladu sa zakonom i ne mogu zahtijevati pristup dokumentima koji se ne odnose na pitanja iz njihove nadležnosti.

Delegati su usvojili i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o klasifikaciji djelatnosti u BiH. Donošenjem ovog zakona osigurat će se primjena jedinstvenog standarda-klasifikacije djelatnosti na području cijele BiH i osigurati usporedivost i kompatibilnost statističkih standarda BiH s EU i s UN-om.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: