{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška viznoj liberalizaciji BiH i Albanije

S
27.8.2010. u 17:04
0
3
Podrška viznoj liberalizaciji BiH i Albanije
0
Podrška viznoj liberalizaciji BiH i Albanije
Ministri zemalja Salzburg foruma - članica EU jednoglasno su danas iskazali podršku BiH i Albaniji u procesu ukidanja viznog režima i iskazali uvjeravanja da će biti ukinut u skoroj budućnosti.
Ministri unutrašnjih poslova i bezbjednosti 15 zemalja srednje i jugoistočne Evrope razgovarali su danas na Ministarskoj konferenciji Salzburg foruma i o dostizanju šengenskih standarda i inicijativama u oblasti migracija, azila i povratka izbjeglica, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

BiH je predstavljao ministar bezbjednosti Sadik Ahmetović, a na dnevnom redu skupa bila su i pitanja saradnje i pružanja stalne podrške zemalja Foruma koje su članice EU zemljama Foruma koje nastoje pristupiti Uniji - po pitanjima dostizanja standarda Unije u oblasti unutrašnjih poslova.

Konferencijom su predsjedavale ministarke unutrašnjih poslova Austrije Marija Fekter i Slovenije Katarina Kresal.

Na skupu je razgovarano i o razvoju sistema jedinstvenog načina obavljanja policijskih poslova, a ministri su posebnu pažnju posvetili provođenju zaključaka Ministarske konferencije iz Sarajeva održane u aprilu o temi interkulturalnog dijaloga i bezbjednosti, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: