Komisija za saobraćaj i komunikacije
0

Podrška rang-listi kandidata za Upravni odbor BHRT-a

SRNA
Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas je jednoglasno podržala rang-listu kandidata za člana Upravnog odbora BHRT-a iz reda srpskog i hrvatskog naroda i uputila je na izjašnjavanje Predstavničkom domu.

Na rang-listi kandidata iz reda srpskog naroda su: Rade Simović, Ljiljana Labović, Vedran Škoro, Goran Janković i Vlado Marčeta.

Predsjedavajući Komisije Petar Kunić rekao je Srni da rang-lista kandidata mora dobiti i potrebnu podršku Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i resorne komisije Doma naroda, koja će o ovom pitanju raspravljati na sjednici 19. oktobra.

On je podsjetio da je član Upravnog odbora BHRT-a iz reda bošnjačkog reda već izabran i da se čekaju imenovanja srpskog i hrvatskog člana koja u narednom periodu treba da prođu proceduru u parlamentu BiH, kako bi novi Upravni odbor BHRT-a počeo sa radom.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na narednoj sjednici 22. oktobra razmatraće ponovno produženje mandata starim članovima Upravnog odbora BHRT-a koji može trajati do 1. decembra.

Razmatranje Izvještaja o radu i poslovanju BHRT-a u 2011. odgođeno je za narednu sjednicu Komisije, s obzirom na to da su njeni članovi tek danas upoznati sa tim materijalom, rekao je Kunić.