{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška pokretanju proizvodnje u "Krivaji"

F
22.9.2011. u 15:12
0
6
Podrška pokretanju proizvodnje u "Krivaji"
0
Podrška pokretanju proizvodnje u "Krivaji"
Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj sjednici u Sarajevu mjere čiji je cilj podrška pokretanju proizvodnje u "Krivaji" iz Zavidovića, a najavljene su i mjere čiji je cilj utvrđivanje odgovornosti za moguće nezakonite radnje u ovom preuzeću.
Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdalj Trhulj izjavio je na konferenciji za novinare kako je danas izmijenjena Odluka o usvajanju Programa utroška koji se odnosi na "Krivaju", s ciljem njenog usaglašavanja s rebalansom budžeta i zaključcima Vlade FBiH.

- U budžetu koji smo zatekli bilo je oko 900.000 KM za "Krivaju", a 1,1 milion za privatnu kompaniju Krivaja 1884. Novim budžetom ostavljena su dva miliona KM za rješavanje stanja i pokretanje proizvodnje u "Krivaji", naveo je Trhulj.

Usvajanjem ovih izmjena stekli su se uvjeti da se nakon toga usvoji i odluka o subvenciji "Krivaji" u iznosu od 400.000 KM.

Trhulj kaže da je time Vlada FBiH, premda pomalo sporo zbog kompliciranih procedura, ispunila svoje obećanje. A na upravi Krivaje je da, uz materijalne dokaze, izvijestio resorno minstarstvo o utrošku ovih sredstava.

Ministar je, također, predložio da Vlada FBiH danas stavi na dnevni red dodatnu informaciju o nezakonitostima u "Krivaji". Naveo je kako su radnici "Krivaje" iznijeli čitav niz argumenata na osnovu kojih postoje osnovane sumnje za pokretanje određenih krivičnih postupaka, te da će o ovim indicijama biti obaviješteno Federalno ministarstvo unutarnjih poslova "i da zaista oni koji su počinili takva djela i odgovaraju".

U trenutku dok je govorio Trhulj, sjednica je još bila u toku i Vlada se još nije bila izjasnila o ovom prijedlogu, ali se ministar nada da će ga Vlada podržati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: