{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Krivaji zadovoljni ishodom sastanka u Vladi FBiH

Z
5.7.2011. u 16:51
0
3
U Krivaji zadovoljni ishodom sastanka u Vladi FBiH
0
U Krivaji zadovoljni ishodom sastanka u Vladi FBiH
Foto: ZEDA
Nakon sinoćnjeg sastanka predstavnika Vlade Federacije BiH i Sindikata "Krivaje" Zavidovići, održanom u Sarajevu, rukovodstvo ovog sindikata odustalo je od za danas najavljenih protesta i blokade grada.
Na sastanku je usvojen niz zaključaka kojima se Federalna vlada obavezala da ubrza sanaciju "Krivaje" kako bi se radnici što prije vratili u pogone.

"Vlada je zadužila Ministarstvo energetike, rudarstva i industrije da posredstvom federalnog pravobranitelja otkloni opasnost od pokretanja stečaja na ročištu zakazanom za četvrtak na Općinskom sudu u Zenici. Pored toga, Vlada se obavezala da odmah imenuje komisiju koja će, nakon popisa imovine, u roku od sedam dana pripremiti prijedlog za raskid ugovora o formiranju 'Krivaje 1884'", kazao je Ferid Balić, novoizabrani sindikalni povjerenik "Krivaje" Zavidovići.

Na sastanku u Vladi FBiH radnicima je obećana isplata pomoći od 500.000 maraka najkasnije do polovine iduće sedmice. Radi se o sredstvima koja su odobrena početkom juna, nakon odluke o raskidu ugovora o zajedničkom ulaganju sa "Ferimpeksom" Zavidovići.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: