Zbog prekršaja ispred PU
21

Podnesene prekršajne prijave protiv 23 člana grupe "Pravda za Davida"

FENA
Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo
Banjalučka policija podnijela je zahtjev sudu za pokretanje prekršajnog postupka protiv za sada dvadeset i tri identifikovane osobe zbog počinjenih prekršaja ispred Policijske uprave Banja Luka, gdje su 19. i 20. septembra protestovali Davor Dragičević i članovi grupe "Pravda za Davida".

Zahtjev je podnesen na osnovu Zakona o prekršajima Republike Srpske zbog počinjenih prekršaja propisanih Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o javnom redu i miru RS – saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Policijski službenici, kako se dodaje, nastavljaju rad na identifikaciji ostalih osoba koje se mogu dovesti u vezu sa činjenjem ovih prekršaja.

Davor Dragičević i nekoliko stotina građana okupili su se 19. septembra ispred zgrade Policijske uprave Banja Luka te tražili da se razotkrije ko je ubio Davida Dragičevića.

Po Dragičevićevim riječima, ispred policijskog objekta su došli nakon što mu je jedna osoba, tokom okupljanja na Trgu Krajine, uputila "verbalne prijetnje".

Zadržali su se na prostoru ispred Policijske uprave Banja Luka do poslijepodnevnih sati 20. septembra, nakon čega se Dragičević vratio na glavni gradski trg, gdje se on i članovi grupe "Pravda za Davida" okupljaju više od šest mjeseci tražeći da se otkrije, kako navode, ubice Davida Dragičevića.