Udruženje poljoprivrednika u BiH
0

Podjela poljoprivrednih proizvoda u TK-u

FENA
Udruženje poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini nastavlja aktivnosti sa ciljem skretanja pozornosti domaće i inostrane javnosti na probleme domaćih poljoprivrednih proizivođača.

Uz zahtjeve da se što prije na državnom nivou krene i usvajanje Zakona o zaštiti domaće poljoprivredne proizvodnje, zatim zahtjeve za oporezivanje luksuza i uvođenje zaštitnih sezonskih mjera uz obavezne pojačane kontrole uvoza na našim granicama, danas je u Srednjebosanskom kantonu nastavljena podjela poljoprivrednih proizvoda, saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika u BiH.

"Građani su za manje od sat vremena preuzeli oko deset tona proizvoda koji su zbog ataka uvoznih lobija na tržištu postali bezvrijedna roba", izjavio je predsjedik Udruženja poljoprivrednika u BiH Miro Pejić.

Dodao je da sutra nastavljaju s podjelom proizvoda u Tuzlanskom kantonu u 8.00 sati ispred Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Iz Udruženja poljoprivrednika pozivaju građane i medije da pomognu njihovim nastojanjima da zaštite domaću proizvodnju i zajedno apeliraju na što skorije formiranje vlasti na državnom nivou.