Privreda
0

Bh. poljoprivrednici dijelili proizvode i u RS-u

FENA
Bosanska Gradiška
Bosanska Gradiška
Udruženje poljoprivrednika u BiH danas je u Bosanskoj Gradišci nastavilo podjelu proizvoda čiji su proizvođači članovi Udruženja s ciljem skretanja pozornosti cjelokupne javnosti na sve goruće probleme domaćih poljoprivrednih proizvođača.

Miro Pejić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH istakao je da Udruženje i dalje zahtjeva da se što prije na državnom nivou usvoji Zakon o zaštiti domaće poljoprivredne proizvodnje, oporezivanje luksuza i rasterećenje rada te uvođenje zaštitnih sezonskih mjera kao i obavezne pojačane kontrole uvoza na bh. granicama.

"Svi poljoprivredni proizvođači u BiH, bez obzira gdje obrađivali djedovinu, nalaze se u katastrofalnom položaju. Mi više ne smijemo dopustiti nikome da radi na štetu naših poljoprivrednika i naših građana. Uvozni lobiji i pojedini politički predstavnici zbog svojih foteljaških interesa doprinijeli su tome da naši izuzetno kvalitetni poljoprivredni proizvodi jednostavno nemaju vrijednost", rekao je Pejić.

Bosna i Hercegovina, dodao je, posjeduje ogromne poljoprivredne potencijale i izuzetno vrijedne i radine ljude.

"Pozivamo cijelu domaću javnost da bude uz nas i da istrajemo zajedno u ovoj bespoštednoj borbi. Nastavit ćemo i dalje našim sugrađanima dijeliti naše proizvode i nećemo dozvoliti da propadaju. Naši proizvodi su zdravi, kvalitetni i bolje ih je podijeliti građanima nego ih baciti", poručio je Pejić, saopćeno je iz Udruženja.