Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zašto si Perice u Zagrebu? Čega se bojiš...dođi u Gornji Vakuf,i ispričaj nam priču....pos rankoviću...
Utvrdili su se bunkeri, postavila mitraljeska gnijezda, iskopali rovovi. Napravljeno je postrojavanje Armije Republike Bosne i Hercegovine u Prozoru i organizirana je prisega i marširanje kroz grad (i to prije sastanka od 23. listopada). Tijekom stanke potpuno zastalih pregovora, došla je informacija o napadu na položaje HVO-a kod Crnog vrha pri kojima je ubijen vojnik Franjo Zadro. Pregovori su prekinuti, i ubrzo Bošnjaci postavljaju uličnu barikadu kod zgrade stare pošte, nastaje pucnjava koja se rasplamsava u otvoreni sukob koji je potrajao više od pola dana, koji je okončao teškim porazom Bošnjaka. Nakon prestanka sukoba (25. listopada 1993.) veći dio općine Prozor-Rama je pod kontrolom pripadnika HVO-a. Sam sukob je eskalirao nakon što su pripadnici Armije BiH, u blizini sela Dobrašina, iz zasjede ubili četiri pripadnika HVO-a i onemogućili prolaz snagama HVO-a prema gradu Jajce koje je doživljavalo vrhunac oružanih napada srpskih snaga.
Kako vas nije sramota, podmetati slike kuća i naselja gdje su hrvati živjeli i koje je armija bih uništila granatama, pod bošnjačke? Na jednoj se vidi i gotovo uništeni toranj katoličke crkve. hebo vas tko retardirane i fašistpoidne sve u redakciji klixa, goebbels bi vam zavidio.
E slusaj gospodine ja sam iz Gornjeg Vakufa i cijeli rat sam proveu tu i licno sam na svojoj kozi osjetio granatiranje HVO gdje je dnevno padalo po 1000 granata. A što se tiće fotografija ovo je fotografisano nakon završetka sukoga 1994.godine i na svim fotografijama je prikazan dio pod kontrolom ARBiH. Što se tiće crkvenog tornja, isti je zapaljen od strane UNPROFOR snaga jer su sa njega snajperisti ubili vojnika britanskog kontingenta UNPROFOR-a. Po tom ubijenom britanskom vojniku nosi naziv most kod ambulante (ako znaš gdje se to nalazi) i istom je podignut spomenik na mjestu pogibije. I nemoj da iznosiš činjenice koje neznaš.
Zar za ovolika rusenja nije niko kriv ni iz HZ HB niti iz Hrvatske.
Za ova rušenja kriva je armija BiH, onis u rušili ono što vidiš na slici, na jednoj imaš spaljen i urušen toranj crkve.