Komentari (166)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svako ko je ubio, silovao, premlatio, mučio, ugnjetavao nenaoružanog muškarca, ženu, dijete ili ratnog zarobljenika za mene je zlotvor, ma koje vjere, nacije, ili boje kože bio.
@vzp reče ujko koji je gotov eksplodirao od nacionalizma! ti si dijete poremećen hebo te onaj ispijač nove rakije koja ce se i dalje kod vas ispijat
Nista ovo..obicna predstava za javnost.. Ko im je bio nadredjen i zapovjedio da rade zlocine..ovo takodje UZP ciji tragovi vuku do Sarajeva i Alije Izetbegovica
Ovo je klasicno izrugivanje zrtvama! Dok po istim principima ne bude sudjeno (posthumno Aliji) i vojnom vrhu Armije BiH ,kao sto je sudjeno politickom i vojnom vrhu Srba ,Hrvata,onda ce pravda biti zadovoljena. U suprotnom ,ovo je cisto igranje sa narodom. Srbe i Hrvate zahebavaju,a fundamentalnim Bosnjacima daju vjetar u ledja da i dalje naprdjuju kako su oni nevini. Ko onomad rece:''Spreman sam zrtvovati mir za suverenu BiH"? Taj je izazvao rat,njemu posthumno suditi!
Senka, il vec kako, posthumno mu mozes samo cunu povuci...Boze, oprosti mi!"
@noemi ,ti si vec u tome prvak,pa ne nudi drugom!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Samo misevi se mogu izivljavat na zarobljenim,nevezano SA koje strane jer ovo moras dodat da BI dokazo da si neutralan.Nema TU moj njihov svi su oni isti i opet BI uradili.To su misevi koji su u miru bilo manji OD makova zrna,u ratu se okurazili.
Nek svako odgovara za ono što je uradio i tačka ali zločini se ne mogu izjednačavati. Bitno je da se odgovara za njih!
šta to znači ne mogu se izjednačavati? Ako je Hrvat mučen to nije isto kao kad je Bošnjak mučen?
@Bosnjak1 Ni HVO nije isao nigdje.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Alija se borio da stvori postenu, casnu vojsku a vidi bre sta ima monstruma medju bosnjacima
nije tacno, vasi su prvo poceli ubijat srpske civile
vi ste u sarajevu srpskog svata ubili zaboravljas
Zašto sad Klix, ne nagasuje "RATNI ZLOČINCI"Što su sa guštom radili proteklih dana vezano za neke druge slučajeve???
⚜️😎Samo branili svoje!
@MuhammadTheBomber⚜️😎 Jebbem ja tebi sve vlaško i sve slave koje sprdačino imaš!! Sve što je poginulo kriva je tkz vojska vrs i srbadija iz srbije i hvo što će vam?? Pustit ljude na slobodu pod hitno!
@MuhammadTheBomber eto tebi minusi, od istih onih koji su do prije par dana pisali o tome kako se pravosuđe mora poštovati, kako je zločin zločin. Baliyska posla.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Iz 2. korpusa se osjećaju zapostavljeno, de malo i ovamo, npr: KVALIFIKACIJA DELA: Namerno ubijanje uhapšenika - ratnih zarobljenika MESTO I VREME: Rejon Jablanice, opština Lopare, januar 1994. godine. KRATAK OPIS:Pripadnici muslimansko-hrvatskih oru žanih formacija su 23. januara 1994. godine izvršili napad na odbrambene položaje Republike Srpske u rejonu Jablanice i tom prilikom zarobili 6 boraca, a zatim ih mučili i ubili:
1. Antić Branka, sina Čedomira, rođenog 1944. godine, 2. Perić Mihajla, sina Cvije, rođenog 1945. godine u D. Crnaljevu, 3. Stevanović Stevana, sina Ilije, rođenog 1941. godine u D. Crnaljevu, 4. Pupić Mlađena, sina Pere, rođenog 1941. godine u D. Crnaljevu, 5. Tešić Milorada, sina Vasilija, rođenog 1950. godine i 6. Mihajlović Svetozara, sina Milorada, rođenog 1953. godine u Dvorovima.
INDICIJE O IZVRŠIOCU: Pripadnici izviđačko-diverzantske čete 2. korpusa, izviđačko-diverzantske čete V operativne grupe zvane "Panteri" i diverzantske grupe čiji je vođa Goran zvani "Ustaša".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bogami Alijice, ti nama u ratu i iza rata nešto ne reče da su se vake stvari dešavale i sa tzv. 'naše' (nedajBože, moje) strane. Bogami Alijice, napravi ti Armiju, koja je haman napravila popriličnih zločina, a haman ih ti i ne procesuira, pa se sada mi, pošteni i neukaljani borci 'crvenimo' radi tebe i tvoje SDA. Šta je ovo, usrani đenerali poput Ajnadžića i Karavelića, kakvi su sada ovo neki 'novi elementi'????
Mozda je tebe ovo iznenadilo ali mene nije...Vjeruj mi na rijec da ste i vi radili velike zlocine.Nemoj da mislis da nesto izjednacavam i sl. Zlocine su radili svi.I Hrvati i Bosnjaci i Srbi.Neko vise neko manje.Za neke se zlocine zna a neki su i preuvelicani a za mnoge se i ne zna... Sramota je za sve tri naroda sto po ovom pitanju nisu iskreni jedni prema drugima.Pa da se zlocinci pociste sa sve tri strane.
Jeste me iznenadilo, kako i neće... Bio sam cijeli rat u Armiji BiH, nije počinjen niti jedan zločin nad civilima ili ratnim zarobljenicima, nisu granatirani civilni objekti, nisu rušene vjerske bogomolje, ne ..barem da sam ja vidio, ili čuo, ili ikako saznao. Za svo to vrijeme su činjeni stravični zločini nad našim civilima i zarobljenicima, i urbicid nad gradovima od strane četničke, a potom i ustaško-bobanovske klike.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kad je onaj Zijad zatvora zaglavio hodala mu ona Dobra zena okolo i vikala de mi bolan malo kite,znas li ti kako je meni, ja sam ti vec 2 sedmice bez coeka
...iduca vezana vijest "mi nismo zlocinci" ( ma naravno ) i slika iz ascinice. Nemojte vise mazati narod, ako ste vi glupi i retardirani i mislite da to pije vode drugi nisu. Ne blamirajte se vise.
kakve to ima veze sa 15 presuda za genocid?opet neka osveta jer niko nije htio sa vama dalje, prvo slovenci pa hrvati pa bosnjaci pa makedonci i siptari i na kraju crnogorci svi glupi samo djikani pametni?bil bili pametni da ne bi JNA ili bi kao uvijek ko piqke cekali kraj balade da se pobjedniku prikljucite??:))djikane genocidni!
@lale gator nemam sta sa teroristom raspravljati jer si taj model ocigledno. Ajd sad ish, ish kokos, ish...da imas zrno pijeska od mozga znao bi ocemu pricam a ti sa ovakvim navodima mozes lagano u siriju, ajde, ajde lagano
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sve one koji su radili zločine hapsiti! Mi Bošnjaci tu nemamo nedoumica
@emmir1 naravno da nemate nedoumica kad nitko nije osudjen,ovi su vani sutta
Svima po zasluzi
Završna faza rata, hapšenje 'malih'. Svake sedmice privedu nekoga, sva tri naroda se prečišćavaju.