Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Taksista NE MOZE VOZITI ILEGALNO!!! Posao mu je da vozi i ne pita za putne isprave,etnicku/nacionalnu pripadnost ....da skratim -taksistino je da vozi i ne postavlja pitanja sem onog -dokle (destinacija).
A mozda znas za pojam ilegalnog taksiranja?
@Afi Konan Pise da je taksista a ako jeste taksista onda je legalan?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Smece drzava taxistu zatvori a sefica pusti na slobodu
....evo i tebi +
@ZmajevoSrce Dobro receno
koliko para treba da se ilegalno pređe bar deset granica, da se luta tako godinu dana, da se plaćaju prevozi itd.?odakle im pare?90% od vas ne bi imalo te novce sad u ovom trenutku naglavacke da vas izvrnu skupa sa imovinom.
https://www.logicno.com/vijesti/ivan-pernar-posjetio-bihac-i-veliku-kladusu-stanje-je-puno-gore-nego-se-moze-i-zamisliti.html
A šta onda radi Centrotrans i druge firme koje autobusima dovoze migrante u USK-a? Ovo je kao da ispadne da se nešto radi na kontroli kretanja...pa neće ih taksista legitimisati...u najgorem slučaju nije upalilo taksimetar i šta s tim.
Glupost nasih vlasti, ja ne znam ima li igdje u svijetu vecih tokmaka. Ja kad odem bilo koji grad u svijetu i sjedem u taksi niko mi ne trazi pasos niti motiv zasto ja idem na neku destinaciju.
Politički motivirana optužnica
Šta je sa onim što nam ih "uvoze" iz Srbije? Ovaj takso ih je makar htio "izvesti" ali je to kod nas izgleda puno veći prekršaj! Što li, pitam se?
Bakir hoće po svaku cijenu da zadrži migrante u BiH
Taksistama onda treba,,zakonski,,omoguciti da mogu legitimisati,pretresti,uhapsiti. Po Drzavnom Tuzilastvu,,i brezobrsznoj optuznici,,bolje je da svi prestanu taksirati ili solidarno da vozilima blokiraju,,to i tako Tuzilastvo,,da nemogu ni doci na poso dok ne odustanu od,,troture,,ljudi koji rade svoj poso.
Zar nije taksistino da vozi odakle i dokle da mu musterija kaze.Njegovo samo da kaze moze ili nemoze.Znaci i mene bi trebali taksi vozaci evidentirati i lektimisati kad god udzem u njihovo auto
cuj taxi vozio ilegalno do granice😂😂😂joj jbt drzave i smijurije od iste
Nije li policija odgovorna zbog osoba bez dokumenata koji slobodno hodaju gdje im se prohtje ? Taxista nema ovlasti da legitimiše bilo koga. Njegovo je da vozi do destinacije. Bolje da ste podilgli krivične prijave protiv ministra policije i ministra sigurnosti jer ni jedan ne radi posao za koji je plaćen. SF SN
Pustili ih da mogu hodati po BiH a oni bi se sad i vozili. E da ne bi
@Emin Zamisli vlast koja pusti lika migranta koji je zbo nožem drugog na slobodu i kao zabranili mu da se vrati u centar. Pokušaj ubistva, pa sledeći put neka ubija domaće stanovništvo.
kako će ovdje utvrditi tuzilastvo namjeru taksiste
molim odgovor da znam ljudima reci poslije dzume kad me budu pitali o ovom
@GustavoFring Ne mogu utvrditi ,nema nikakva osnova.Mogu ga samo kaznit ako nije registrovan taksista i to je.
Juce kaka od zakona o zadiranju u privatnost kad je stelanje posla... u institucijama u pitanju,a nije zadiranje u privatnost kad tuzite taksistu sto vozi bez trazenja dokumenta,ispitivanja klijenata o licnim/privatnim stavrima...(statusu...)
Juce kaka od zakona o zadiranju u privatnost kad je stelanje posla... u institucijama u pitanju,a nije zadiranje u privatnost kad tuzite taksistu sto vozi bez trazenja dokumenta,ispitivanja klijenata o licnim/privatnim stavrima...(statusu...)
Treba konačno početi zatvarati one preko kojih arapi kupuju stanove, kuće i zemlju u BiH, što je po važećim zakonima u BiH teško krivično djelo. Taksisti treba dokazati krivično djelo da je znao da se radi o migrantima i da ih je išao svjesno krijumčariti.