{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podignuta optužnica protiv Milana Granfola

F
28.12.2010. u 16:25
0
0
Podignuta optužnica protiv Milana Granfola
0
Podignuta optužnica protiv Milana Granfola
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Milana Granfola, rođenog 29. jula 1971. u Slovenj Gradecu u Sloveniji, nastanjenog u općini Križevci u Sloveniji, državljanina Republike Slovenije.
Optuženi se tereti za krivično djelo neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne upotrebe .

Prema navodima optužnice, Milan Granfola se tereti da je 31. oktobra na graničnom prijelazu Gradina između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u svom putničkom vozilu posjedovao dvije automatske puške i municiju, koje je, suprotno važećim zakonskim odredbama o uvozu i izvozu oružja i vojne opreme, imao namjeru putničkim vozilom prevesti iz Bosne i Hercegovine u Sloveniju. Utome je spriječen od pripadnika Jedinice granične policije Gradiška, koji su mu ovo oružje i municiju pronašli i oduzeli, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica tereti osumnjičenog Milana Granfola da je obavljao neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju, čime je počinio krivično djelo neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: