Za njim navodno tragao i FBI
0

Podignuta optužnica protiv 21-godišnjeg hakera iz Banje Luke

FENA
Okružno tužilaštvo Banja Luka
Okružno tužilaštvo Banja Luka
Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je danas optužnicu protiv Dragana Plavšića iz Banja Luke (1991.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio veći broj krivičnih djela u vezi sa cyber-kriminalom.

Plavšić je optužen za krivično djelo neovlašteni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, zatim za krivično djelo izrada i unošenje računarskih virusa, produženo krivično djelo falsifikovanja kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje, produženo krivično djelo krivično djelo računarske prevare, kao i produženo krivično djelo prevare.

Osumnjičeni je koristeći se svojim računarom od oktobra 2010. do juna 2012. u Banjoj Luci počinio navedena krivična djela.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci, potvrđeno je iz Okružnog tužilaštva.

Treba podsjetiti da su ranije izašle u javnost informacije da je Dragan Plavšić, student informatike na Banja Luka koledžu, navodno, jedan od hakera za kojim je tragao i američki FBI zbog "peglanja" bankovnih kartica klijenata širom svijeta.