Akcija "Knez dva"
0

Banja Luka: Tužilaštvu predate četiri osobe, policija traga za još jednom

SRNA
Banjalučka policija u okviru akcije "Knez dva" podnijela je izvještaj nadležnom okružnom tužilaštvu protiv četiri osobe iz Banje Luke zbog počinjenog 21 krivičnog djela.

Trojica od njih su jučer privedena, dok se za D.Đ. i dalje traga, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka.

U saopćenju se precizira da su osobe B.S, S.K, D.Đ. i S.T. počinile 12 krivičnih djela zelenaštva, osam iznuda i jedno krivično djelo pranje novca.

U Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci jučer su privedeni Branislav Smiljanić, Sandro Kaurin i Slavko Todorović zbog sumnje da su se bavili zelenaštvom, iznudom i pranjem novca i tako pribavili više stotina hiljada maraka imovinske koristi, rekao je načelnik Sektora kriminalističke službe banjalučkog CJB Dražen Arbutina.

Osumnjičene osobe su od marta 2006. do 20. septembra 2012. godine, koristeći teško imovinsko stanje, teške prilike, nuždu, nedovoljno iskustvo, lakomislivost ili smanjenu sposobnost rasuđivanja više osoba, davali tim ljudima novac na zajam uz nezrazmjerno visoku kamatu, koju su prinudno naplaćivali uz upotrebu sile i ozbiljnih prijetnji, čime su za sebe pribavljali protivpravnu imovinsku korist.

Akcija "Knez dva" izvedena je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a RS na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka.