{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje saradnja s Pragom i Evropskim Komitetom regija

F
9.3.2009. u 17:38
0
0
Počinje saradnja s Pragom i Evropskim Komitetom regija
0
Počinje saradnja s Pragom i Evropskim Komitetom regija
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen boravio je na dvodnevnom Samitu evropskih gradova i regija u Pragu na kojem je prisustvovalo preko tri stotine gradonačelnika i načelnika općina iz Evrope.
Behmen je, u odvojenim susretima, razgovarao s gradonačelnikom Praga Pavelom Bemom i predsjednikom Evropskog Komiteta regija Lucom van den Brandeom.

U razgovoru s gradonačelnikom Praga, postignuta je načelna saglasnost o potrebi obnove saradnje dva grada od kulture i projekata zaštite kulturnog nasljeđa do prostornog planiranja.

Dogovoreno je da se odmah počne raditi na pripremi održavanja Dana Praga u Sarajevu, a koji su posljednji put održani 2001. Gradonačelnik Behmen pozvao je Bema da posjeti Sarajevo.

Behmen je informirao Lucu van den Brandea o pripremama koje je Grad Sarajevo do sada poduzeo da se pridruži Konvenciji gradonačelnika i tako prevaziđe barijere koje se nalaze pred državom BiH, a kada je riječ o pretpristupnim fondovima EU.

Predsjednik van den Brande pozdravio je napore Gradske uprave Sarajeva i uputio poziv da Grad Sarajevo postane pridruženi član Radne grupe za zapadni Balkan Komiteta regija EU, a što će uveliko olakšati daljnji pristup Sarajeva pretpristupnim fondovima predviđenim za regionalne, gradske i lokalne projekte, saopćeno je danas iz Službe za informiranje Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: