BiH
0

Počinje rafting kup na Vrbasu

SRNA
Kupanje u Vrbasu (Foto: SRNA)
Kupanje u Vrbasu (Foto: SRNA)
Na rijeci Vrbas danas počinje rafting "Euro kup Banja Luka Vrbas 2010" na kome će učestvovati više od 35 timova iz zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Svi takmičari bit će smješteni u kampu u Krupi na Vrbasu.

Tokom raftinga za sve ekipe, koje prvi put dolaze na rijeku Vrbas, bit će organizovani rafting kampovi. Obuku vodi jedan od najiskusnijih evropskih rafting instruktora Janko Tavčar iz Slovenije.

Manifestacije u okviru rafting kupa počinju u 20.00 sati, kada će biti održana medijska regata, oficijelni treninzi, kao i koncert grupe "Makao", koja je tvorac  himne Svjetskog prvenstva u raftingu održanog prošle godine u Banjoj Luci.

 Zbog  održavanja manifestacije sutra će biti izmijenjen  režim saobraćaja na dijelu magistralnog puta Karanovac - Krupa na Vrbasu,  i to  naizmjeničnim propuštanjem vozila od 9.30 do 14.30 i potpunom obustavom saobraćaja od 19.00 časova pa do ponoći.  

Rafting "Evro KUP Banjaluka Vrbas 2010" traje do 5. septembra, a organizuje ga banjalučki Rafting klub "Kanjon", dok je  pokrovitelj Međunarodna rafting federacije /IRF/.