{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspješno okončana Vrbaska eko regata

F
24.10.2010. u 19:54
0
0
Uspješno okončana Vrbaska eko regata
0
Uspješno okončana Vrbaska eko regata
Foto: Ilustracija
Danas je na relaciji Krupa na Vrbasu - Karanovac održan i posljednji dan prve Vrbaske eko regate, koji je imao turistički karakter.
Svečano zatvaranje regate, na kojoj je, po slobodnoj procjeni u tri dana trajanja, aktivno učestvovalo preko 200 prijatelja ekologije, rijeke Vrbas i prirode u cjelini, održano je u Rafting centru "Kanjon" u Karanovcu.

Prva Vrbaska eko regata krenula je u petak iz mjesta Kopčić kod Donjeg Vakufa. Regatu je u prisustvu predsjednika Rafting kluba "Kanjon" Banja Luka, načelnika Općine Jajce, te oko stotinu učesnika-raftera, zvanično otvorio načelnik Općine Donji Vakuf, Huso Susić.

Organizovano je čišćenje obale uzvodno od Janjevog mosta u Donjem Vakufu u dužini od oko četiri kilometra. Akciju čišćenja podržali su i članovi Sportsko ribolovnog društva “Vrbas“, Lovačkog drustva "Semešnica", uz učešće raftera iz Banja Luke, Jajca, Zenice, Bugojna i domaćina prve etape Donjeg Vakufa, sa ukupno 10 posada i naravno građani Donjeg Vakufa.

U drugom danu regate pristupilo se čišćenju dijela obale Vrbasa u mjestu Vinac u dužini od oko tri kilometra. U ovom dijelu čišćenju su se pridružili građani Jajca kao i druga sportska društava i organizacije: Planinarsko društvo "Čulsine", Kajak kanu klub "Jajce", Ribolovačko udruženje "Zlatovčica" i kompanije "Liv Promet" i "Jajce Tours".

"U prva dva dana Vrbaske eko regate, i pored veoma hladnog vremena, rafteri su napravili veliki posao. Iako je bilo planirano samo ukazati na problem otpada na rijeci, očišćena je velika količina smeća i drugog otpada", saopćio je Organizacioni odbor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: