{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje glavni pretres u predmetu Bičakčić i drugi

S
8.9.2009. u 07:03
0
0
Počinje glavni pretres u predmetu Bičakčić i drugi
0
Počinje glavni pretres u predmetu Bičakčić i drugi
Početak glavnog pretresa pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Edhem Bičakčić i drugi, zakazan je za 8. septembar 2009. godine, sa početkom u 9:00 sati, u sudnici 3, najavljeno je iz Suda BiH.
Optužnica tereti Edhema Bičakčića i Dragana Čovića za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti iz člana 358. stav 3. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Bičakčić i Čović su optuženi da su, u funkciji premijera i ministra finansija Federacije BiH, bez odluke Vlade, dana 18. januara 1999. godine donijeli i potpisali odluku o rasporedu sredstava budžeta za 1999. godinu za stambena pitanja, kojom je iz sredstava tekućih rezervi odobren iznos od 3,2 miliona KM za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u organima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti.

Optuženi su zatim 20. januara 1999. godine, navodno, donijeli i potpisali odluku o rasporedu sredstava budžeta za 2000. godinu za stambena pitanja, kojom je iz sredstava rezervi odobren iznos od 4,6 miliona KM za istu namjenu, na osnovu kojih odluka je izvršena kupovina stanova za nekoliko osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: