{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početkom juna prijedlog za ukidanje viza građanima BiH

S
6.5.2010. u 17:58
0
3
Početkom juna prijedlog za ukidanje viza građanima BiH
0
Početkom juna prijedlog za ukidanje viza građanima BiH
Foto: AFP
Očekuje se da Evropska komisija do početka juna uputi Evropskom parlamentu i Vijeću Evrope prijedlog za donošenje konačne odluke o stavljanju BiH na bijelu šengen listu, saopšteno je iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka.
Član pregovaračkog tima za liberalizaciju viznog režima za BiH i direktor Agencije Siniša Macan rekao je da je danas u Briselu potvrđeno da su ispunjeni svi uslovi iz Bloka jedan Mape puta - bezbjednost dokumenata.

Sastanku u Briselu, koji je organizovala Evropska komisija, prisustvovali su članovi pregovaračkog tima, predvođeni ministrom bezbjednosti Sadikom Ahmetovićem, navedeno je u saopštenju.

Macan je istakao da se očekuje da Evropska komisija do početka juna Evropskom parlamentu i Vijeću Evrope uputi prijedlog za donošenje konačne odluke o stavljanju BiH na Bijelu šengen listu.

Svi tehnički uslovi u vezi sa bezbjednošću dokumenata ispunjeni su i time je ovaj blok zatvoren, a takođe je zatvoren i blok dva o ilegalnoj imigraciji, te blok četiri o spoljnim odnosima i osnovnim pravima.

Blok tri o javnom redu i bezbjednosti još nije zatvoren, ali je realno očekivati da će uz nekoliko dodatnih pojašnjenja uskoro biti zatvoren.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: