{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početak glavnog pretresa u predmetu Goran Zubac

25.9.2014. u 07:52
0
14
Početak glavnog pretresa u predmetu Goran Zubac
0
Početak glavnog pretresa u predmetu Goran Zubac
Goran Zubac (Foto: FENA)
Početak glavnog pretresa u predmetu Goran Zubac, pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, zakazan je za danas, s početkom u 09.00 sati, najavljeno je iz Suda BiH.
Direktor SIPA-e nije se pojavio prije sedam dana na početku glavnog pretresa, a njegov advokat Dragiša Jokić je sudiji Mirsadu Striki obrazložio da se Zubac nije pojavio zbog toga što je u Sudu BiH tog dana bio angažovan veliki broj naoružanih pripadnika Jedince za specijalne namjene SIPA-e koji su tu bili zbog statusne konferencije u predmetu Zijad Turković i drugi.

Podsjetimo, u optužnici koja je potvrđena 16. juna, između ostalog, navodi se da je Zubac, kao službeno lice u institucijama BiH, svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa, nesavjesno postupio u vršenju dužnosti, usljed čega je došlo do nastupanja imovinske štete koja prelazi iznos od 10.000 KM, saopšteno je iz Suda BiH.

U optužnici, koju je 5. juna podiglo Tužilaštvo BiH, Zubac se tereti da se tokom protesta 7. februara u Sarajevu oglušio o zahtjeve za pomoć u zaštiti zgrade Predsjedništva BiH, te odbio da angažuje specijalnu jedinicu Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: