{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo sastanak u Predsjedništvu BiH: Relaksirati odnose Bošnjaka i Hrvata

7.3.2014. u 10:57
70
153
Počeo sastanak u Predsjedništvu BiH: Relaksirati odnose Bošnjaka i Hrvata
70
U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas u 10:30 sati je počeo sastanak člana Predsjedništva BiH i zamjenika predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića sa liderom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganom Čovićem.
Sastanku prisustvuju reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović i kardinal vrhbosanski Vinko Puljić.

Lider HDZBiH Dragan Čović izjavio je ranije za Klix.ba kako "želim da sjednemo za stol i relaksiramo odnose Bošnjaka i Hrvata".

On je rekao kako vjeruje da treba da dođe do preustroja FBiH i da FBiH treba biti podijeljena na tri teritorijalne jedinice, te da o tome želi razgovarati sa predstavnicima Bošnjaka.

"Uvjeren sam da mi u FBiH možemo imati, ne vidim razlog da ne govorimo vrlo otvoreno oko toga, tri jedinice unutar FBiH, koje će osigurati i racionalnost. Umjesto sadašnjih 11, da imamo tri vlade, umjesto 11 parlamenata, da imamo tri. Da se svi građani osjećaju komotni, a i dva konstitutivna naroda. To će onda biti uvjet da mi dalje širimo takav jedan projekt. Naravno, može i drugačije, ali moramo voditi računa o mjeri i da se jedan narod ne osjeća da je majoriziran, da nestaje kroz prijedloge", kazao je Čović za Klix.ba

Izetbegović bi trebao iznijeti svoj stav Čoviću o njegovoj izjavi kako Federacija Bosne i Hercegovine treba biti podijeljena na tri teritorijalne jedinice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: