{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo glavni pretres protiv ministrice zdravstva ZDK

7.4.2014. u 18:35
27
27
Počeo glavni pretres protiv ministrice zdravstva ZDK
27
Počeo glavni pretres protiv ministrice zdravstva ZDK
U Općinskom sudu u Zenici danas je počeo glavni pretres protiv ministrice zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Senke Balorde, koja je optužena da je počinila krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.
U glavnom pretresu sudinica Aida Smajiš saslušala je svjedoke Saliha Hercega, koji je podnio krivičnu prijavu protiv ministrice, te predsjednicu i članicu Komisije za imenovanje predsjednika i članova Upravnih odbora Dijanu Dedić i Anu Marić, kao i nekadašnjeg vršioca dužnosti člana UO Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Hidajeta Jabandžića.

U optužnici stoji da je ministrica zdravstva ZDK, Senka Balorda, u periodu od 15. februara do 3. aprila 2012. godine Vladi ZDK dostavila prijedlog za imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, među kojima je bio i Hidajet Jabandžić, koji uopće nije bio prijavljen za tu poziciju, već je bio prijavljen na poziciju UO Kantonalnog zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti.

Na nastavku suđenja, koje će biti održano 16. aprila, predviđeno je saslušanje ministrice Senke Balrode, te će biti predstavljeni i materijalni dokazi.

Općinski sud u Zenici optužnicu je potvrdio početkom januara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: