Blagdansko ruho
25

Počelo ukrašavanje sarajevskih ulica, dekorativni elementi ostali isti

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Radnici KJKP Park danas su u sarajevskim ulicama punom parom postavljali dekorativne elemente koji će krasiti glavni grad Bosne i Hercegovine tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

"Ekipe preduzeća Park su montažom svjetlosnih dekorativnih elemenata na sajle koje se nalaze između zgrada u dijelu ulice Maršala Tita od Vječne vatre do trga ispred BBI centra započele ukrašavanje i kićenje gradskih ulica i trgova povodom nastupajućih novogodišnjih i vjerskih praznika. Postavljanje dekorativnih elemenata u centralnom dijelu grada, koji će nakon montaže biti priključeni i na elektro mrežu, radnici preduzeća Park vrše pomoću auto-korpi, jer se sajle nalaze na visini od preko 10 metara. Nakon postavljanja dekorativnih elemenata u ulici Maršala Tita prigodnim dekorativnim elementima bit će ukrašen i dio ulice Ferhadija, kao i pješačka zona pored Velikog i Malog parka", saopćeno je iz KJKP Park.

Nakon toga svjetlosne dekorativne elemente radnici Parka narednih dana postavit će i na stubove javne rasvjete na svim većim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Marijin-dvora, zatima Zmaja od Bosne, u Bulevaru Meše Selimovića te Džemala Bijedića, odnosno sve do Stupa i nazad uz saobraćajnicu, u oba pravca.

"Na istim lokacijama desetine krošnji većih stabala bit će okićeno svjetlosnim dekorativnim zavjesama. Prilikom montaže, novogodišnji ulični dekor bit će priključen i na elektromrežu javne rasvjete, a plan je da radovi na terenu budu završeni do polovine naredne sedmice. Već oko 20. decembra kompletan praznični dekor će svaki dan, tokom noćnih sati, odnosno prilikom uključenja javne rasvjete, biti pušten u funkciju i svijetlit će sve do isključenja u jutarnjim satima. Praznični dekor većih sarajevskih ulica u funkciji će biti svaku noć od 20. decembra pa sve do 15. januara 2019. godine. U drugoj polovini januara dekorativni elementi bit će isključeni, demontirani i uklonjeni", navodi se u saopćenju.

Za ove aktivnosti se, kako je saopćeno, tokom godine mjesečno iz Budžeta KS preduzeću Park uplaćuju sredstva u iznosu od 6.600 KM.