BiH
0

Počelo potpisivanje peticije za smjenu Vlade HNK

Anadolija
Tridesetak demonstranata danas se okupilo ispred zgrade Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona insistirajući na provođenju zahtjeva koje su prošle sedmice predali ovom zakonodavnom tijelu, gdje se kako su istakli iz Plenuma građana, danas trebao sastati Kolegij Skupštine.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Građani su nakon što im se nije niko obratio ispred zgrade Skupštine počeli sa potpisivanjem peticije građana kojom traže smjenu Vlade HNK, ukidanje paušala i beneficija političara i javnih dužnosnika, uključujući tzv. "bijeli hljeb" i usklađivanje njihovih plata sa prosječnim radničkim plaćama, donošenje Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i porodica sa djecom na nivou HNK i zvanični izvještaj MUP-a HNK o demonstracijama u Mostaru i aktivnostima koje poduzimaju, njihovu procjenu sigurnosnog stanja u HNK, kao i imena svih osoba koje su privedene na informativne razgovore, koji su novčano kažnjeni te protiv kojih je pokrenut krivični postupak. 

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Sastanak Kolegija Skupštine još uvijek je u toku. Protest i kolektivno potpisivanje peticije bit će nastavljeni danas u 16 sati na Španskom trgu.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija