{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo obilježavanje 65. godišnjice Šumarskog fakulteta u Sarajevu

28.12.2013. u 18:46
10
2
Počelo obilježavanje 65. godišnjice Šumarskog fakulteta u Sarajevu
10
Počelo obilježavanje 65. godišnjice Šumarskog fakulteta u Sarajevu
Šumarski fakultet u Sarajevu održao je svečanost povodom početka obilježavanja 65. godišnjice ove univerzitetske ustanove.
Na svečanosti su se prisutnim zvanicama obratili dekan Šumarskog fakulteta prof dr. Mirza Dautbašić i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

"Prošlo je 65 godina od utemeljenja Šumarskog fakulteta u Sarajevu, institucije koja se bavi obrazovanjem i promoviranjem jednog od najhumanijih zanimanja kojima se čovjek bavi - šumarskog. Šumarski fakultet temeljna je institucija Visokog šumarskog obrazovanja u BiH s tradicijom od 1958. godine. Naš ponos su sve prethodne generacije koje broje više od 4.000 diplomiranih inžinjera šumarstva i sve naredne generacije koje ćemo sa zadovoljstvom dočekati“, istaknuo je Dautbašić i dodao kako ga jako veseli da su svečanosti prisustvovali brojni dugogodišnji prijatelji ovog fakulteta.

Ministar obrazovanja i nauke Federacije BiH Damir Mašić je ukazao na značaj Šumarskog fakulteta u Sarajevu za obrazovanje novih kadrova, koji trebaju uspješno upravljati našim najznačajnijim prirodnim resursom."U ime Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke upućujem iskrene čestitke naučnom i nastavnom kadru, saradnicima, studentima i svima onima koji su vezani za Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu, povodom obilježavanja ovih fantastičnih 65 godina postojanja i rada ove visokoškolske ustanove. Imate mnogo razloga da budete ponosni na postignute rezultate, jer današnjom svečanošću obilježavate i potvrđujete svoju postojanost i dugogodišnju vitalnost. Neka to bude samo dodatni poticaj vašim daljim uspjesima kako na obrazovnom, naučnom, tako i na institucionalnom nivou“, naglasio je Mašić.

Uposlenici i nastavno osoblje Šumarskog fakulteta u Sarajevu vrijedno su radili na unapređenju znanja kroz obavljanje naučno-istraživačkog rada i izdavaštva u oblasti šumarskih naučnih disciplina. Kao rezultat dugogodišnjeg rada promotori iz reda uglednih profesora i članova akademske zajednice danas su predstavili 12 publikacija koje zasigurno daju doprinos razvoju šumarske naučne discipline u BiH, ali i šire.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: