Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Obijac nabijanja na kolac je uglavnom bio krscansko srednjovjekovni nacin kaznjivanja, osmanlije to su rijetko prktikovali. Srpski i hrvatski nacionalisti preokrenuli su ovakav opisani čin kažnjavanja u simbol turske i muslimanske surovosti, kao ne znajući za činjenicu da postoje na hiljade historijskih dokumenata koji svjedoče da se nabijanje živog čovjeka na kolac mnogo češće prakticiralo u kršćanskim zemljama Evrope, a posebno u Austriji i Njemačkoj.
Za vrijeme otomana se gradile crkve a za vrijeme srboslavije se rušile džamije!
nektar banjalučka pivara je od njih stvorena i nalazi se par stotina metara dalje. samo što je to danas komerciolizovano i nema više veze sa samostanom, dok samostan i dalje pravi male količine piva koje su vrh vrhova.
Vise smo koristi imali samo od trapista nego od cijelog turskog zuluma koji je za 500 god. za sobom ostavio obicaj nabijanja na kolac, tri cuprije i sest djamija...
@Slavencico Nemoj tako ostavili su i Bosnjake. To je najznacajnija kreacija Turaka na ovim prostorima a i šire.
nepismeni stvore, fino ti piše da za vrijeme Turaka se izgradila crkva a za vrijeme fašista poput tebe se rušile i crkve i džamije!kakav idiot nevjerovatno!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)