{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počele pripreme za dženazu žrtvama genocida u Potočarima

22.4.2014. u 12:06
23
Počele pripreme za dženazu žrtvama genocida u Potočarima
23
Počele pripreme za dženazu žrtvama genocida u Potočarima
Foto: Klix.ba
Organizacioni odbor za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica, danas je održao prvi sastanak radi priprema za dženazu. Ove godine u Potočarima će biti obavljen ukop više od 100 žrtava genocida.
Kako je za Klix.ba kazao predsjednik Organizacionog odbora i načelnik Općine Srebrenica, Ćamil Duraković, do danas je potvrđen ukop 103 žrtve genocida. Kako je kazao, moguće je da će ih biti više, zbog samog procesa identifikacija.

"Danas na sastanku su imenovani predsjednik i dva potpredsjednika Organizacionog odbora. Osim mene kao predsjednika Odbora, imanovani su kao potpredsjednici tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović i Sadik Ahmetović, predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra u Potočarima. Formirali smo i 13 pododbora koji će se baviti određenim preciziranim aktivnostima, a za sljedeću sjednicu svaki od predsjednika pododbora će delegirati osobe koje će biti u tim tijelima", pojašnjava Duraković.

U Organizacionom odboru kažu da još uvijek nema informacija o zvaničnicima, niti broju ljudi koji će prisustvovati dženazi ove godine te da potvrde stignu uglavnom nekoliko dana prije same dženaze.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: